ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΡΑΣ / ANTHELLENATOR

The Anthellenator - Greek Judgment Day ✡ Ⓐ ☭ ☢

The tyrannical AI government known as "SKYGREECENET" became self-aware and lead Greece to the point of Absolute Chaos and Total Fascism. The government-trained humanoids "₪ SIEG-HELLA-SS-88 ₪" have risen. The only hope for salvation is an emotionless and efficient killing machine called Anthellenator, a cyborg assassin programmed by "The NWO Resistance". After successfully wiping the first wave of Greek Drones, the Anthellenator is back to initiate the Greek Judgment Day.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Anthellenic Notes #22 - Marx Factor




Anthellenic Notes #22 - Marx Factor


Σε καιρούς όπου η ουσιώδης και εποικοδομητική σκέψη και ο καυστικός και οξυδερκής λόγος σπανίζει, οι ελεύθερες φωνές έγιναν από σήμερα ακόμη φτωχότερες. Ο Marx Factor, ή αλλιώς Σταύρος Χατζησταύρου, δεν είναι πια σε αυτό τον κόσμο. Σε όσους όμως των γνωρίσαμε, δε θα μας εγκαταλείψει ποτέ. Γιατί ηθελημένα ή άθελά του, μας βοήθησε, μας βοηθάει και θα μας βοηθάει και συντροφεύει για πάντα, στις σκέψεις και τους αγώνες μας. 

Ο Marx Factor ήταν κοινωνικός αγωνιστής, κοσμογυρισμένος γεωπόνος με μοναδική παγκόσμια εμπειρία στην καλλιέργια του καπνού και ένας από τους 4-5 εκτιμητές ποιότητας καπνού στον κόσμο. Από την Κίνα ως την Αμερική και από το Λίβανο ως την Αλβανία, δούλευε πάντα στα χειρότερα μέρη υπό τις χείριστες συνθήκες. Συνθήκες που του προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα και οδήγησαν τελικά στον θάνατό του. Πέθανε κυριολεκτικά από τη δουλειά και την εκμετάλλευση, την οποία πολεμούσε με τόσο σθένος.

Είχε βοηθήσει πολύ κόσμο (εμού συμπεριλαμβανομένου) χωρίς ποτέ να περηφανεύεται ή να το ανακοινώνει δημοσίως. Ήταν τόσο καθαρός άνθρωπος και πραγματικός ιδεολόγος, που όταν ξεκίνησε δουλεία σε μεγάλη βιομηχανία καπνού, παραιτήθηκε από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, επειδή όπως έλεγε "πλέον θα εργάζεται για το κεφάλαιο και θα τείνει να χάσει την αντικειμενικότητά του". Η Ροσινάντε θα εκδώσει το βιβλίο του, με τίτλο «Τίμα το ψωμί σου» στο οποίο περιγράφει την βιωματική του εμπειρία από την εκμετάλλευση των καπνεργατών στα μέρη του πλανήτη όπου εργάστηκε ως γεωπόνος καπνών.

Φίλος, σύντροφος, υπόδειγμα αγωνιστή, πατέρας σε δύο κόρες, Ελεύθερος Άνθρωπος. Ιδεολογικά δεν ήμασταν απόλυτα κοντά. Αλλά ήταν από τους απειροελάχιστους, αν όχι ο μοναδικός, που έβλεπε κάθε μια μικρή, αλλά σωστά τοποθετημένη διαφωνία, σαν πρόκληση πάνω στην οποία μπορούσε να χτίσει ένα διάλογο. Κάθε σύγχρονο εμπόδιο, ήταν και μια νέα προσέγγιση στην οποία θα έπρεπε να εξελιχθεί η πεπαλαιωμένη ιδεολογία. Σε κείμενα ή στο δρόμο, ήταν πάντα εκεί. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που γράφονται τώρα αυτά τα λόγια. Όχι σαν επικήδειος, δε θα μπορούσε άλλωστε, αλλά σαν αγωνιστικός χαιρετισμός. Έναν χαιρετισμό που αυτή τη στιγμή, μπορώ να σκεφτώ λιγότερα από πέντε άτομα για τα οποία θα τον ξανάγραφα.

Αντίο Marx Factor. Ήσουν μοναδικός. Ο λόγος και η σκέψη σου ήταν όσο εκατοντάδων δήθεν ιδεολόγων, διανοούμενων, αριστερών, δεξιών, απολιτίκ και λοιπών. Σε εποχές που τα αλφάδια και οι μαυροκόκκινες δίνουν και παίρνουν σε καθημερινή βάση σχεδόν παντού, χάνοντας ίσως για αρκετούς κάμποση από την ουσία και σημασία τους, έδωσες νέο νόημα στη λέξη Σύντροφος.

Εύχομαι να συνεχίσουμε οι υπόλοιποι όπως εσύ, ενάντια σε πόνο, εκμετάλλευση και Κράτος.

Συνεχίζουμε να πορευόμαστε, Αγώνας μέχρι τη Νίκη.

Ανθελληναράς



*Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στις τρεις το απόγευμα, από το νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης. Ήταν μόλις 53 ετών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου