ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΡΑΣ / ANTHELLENATOR

The Anthellenator - Greek Judgment Day ✡ Ⓐ ☭ ☢

The tyrannical AI government known as "SKYGREECENET" became self-aware and lead Greece to the point of Absolute Chaos and Total Fascism. The government-trained humanoids "₪ SIEG-HELLA-SS-88 ₪" have risen. The only hope for salvation is an emotionless and efficient killing machine called Anthellenator, a cyborg assassin programmed by "The NWO Resistance". After successfully wiping the first wave of Greek Drones, the Anthellenator is back to initiate the Greek Judgment Day.

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Greek Religion
Μέγας Κωνσταντίνος ο στυγερός δολοφόνος. Δολοφόνησε την γυναίκα του, τον γιο του και τον γαμπρό του με προτροπή της μητρός "Αγίας" Ελένης. Παρά το εγκληματικό του παρελθόν, ανακηρύχθηκε Μέγας, Άγιος και Ισαπόστολος. Η εθνική του καταγωγή ήταν πραγματικά ιλλυρική.

Constantine the Great: The abominable emperor-murderer who exterminated his family

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος Α΄ (273-337 μΧ), βασίλεψε την περίοδο 324-337 μΧ. Μετά τον θάνατό του έλαβε την προσωνυμία Μέγας και ανακηρύχθηκε από την παγκόσμια Χριστιανοσύνη Αγιος και Ισαπόστολος, αν και βαρύνεται με αποτρόπαια εγκλήματα εναντίον της ίδιας της οικογένειάς του. Σύμφωνα με το βιογραφικό του δολοφόνησε με φρικιαστικό τρόπο την γυναίκα του Φαουστα που ήταν Σύρια, τον γυιό του Πρίσκο και τον γαμπρό του Μάξιμο.
Ο Πρίσκος στραγγαλίσθηκε ενώ πλενόταν στα δημόσια λουτρά, η Φάουστα ζεματίσθηκε με καυτό λάδι στην μπανιέρα της και ο Μάξιμος αποκεφαλίσθηκε. Τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα που έγιναν με κίνητρο την ζηλοτυπία και υποψίες γιά εξυφαινόμενη συνομωσία, μαρτυρούν τον σχιζοφρενικό χαρακτήρα του Κωνσταντίνου.

Η αγιοποίηση του Κωνσταντίνου και της μητέρας του Ελένης, αποτελεί στίγμα γιά τον Χριστιανισμό
Η δολοφονία της γυναίκας του έγινε με προτροπή της μητέρας του Ελένης που ανακηρύχθηκε Αγία από την Εκκλησία επειδή φέρεται να "ανακάλυψε" τον τίμιο σταυρό στην Ιερουσαλήμ. Η δήθεν εύρεση του Σταυρού αποτελεί επικοινωνιακό εφεύρημα του τότε χριστιανικού κλήρου αφού ήταν αποδεδειγμένο πως στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία οι σταυροί καίγοντο ως μολυσμένοι λίγες ημέρες μετά την σταύρωση των θανατοποινιτών.

Ο Κωνσταντίνος, γεννημένος το 273 μΧ στην Ναϊσσό (Νις) της σημερινής Σερβίας, είχε Ιλλυρική καταγωγή (περισσότερα). Πατέρας του ήταν ο Αύγουστος Κωνστάντιος ο Χλωρός. Εξελέγη πραξικοπηματικά αυτοκράτορας το 306 μΧ από τον στρατό διά βοής και βασίλεψε 13 χρόνια στο ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Υπήρξε νικητής σε όλους τους πολέμους που διεξήγαγε επι κεφαλής λεγεώνων αποτελούμενων από Γαλάτες.

Σύντομα πέρασε στο πάνθεο των μεγάλων αυτοκρατόρων με την ανακήρυξη του Χριστιανισμού ως ισότιμης θρησκείας (313 μΧ) και την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης - Nova Roma (Νέας Ρώμης) ως νέας πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (330 μΧ) στην θέση του αρχαίου Βυζαντίου.
Ο σχιζοειδής χαρακτήρας του Κωνσταντίνου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αν και υποστήριξε τον Χριστιανισμό, υπήρξε σε ολόκληρη του την ζωή ηλιολάτρης και παγανιστής. Οι πηγές αναφέρουν πως βαπτίσθηκε ακούσια χριστιανός λίγο πρωτού ξεψυχίσει. Ο θάνατός του το 337 μΧ σε ηλικία 64 ετών προκάλεσε παγκόσμιο θρήνο στην αχανή εδάφη της αυτοκρατορίας. Υμνήθηκε σαν επίγειος Θεός από τους οπαδούς του και μισήθηκε θανάσιμα από τους αντιπάλους του.

==============================

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι σκατά θα φάμε


==============================

Σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη των μπάτσων και των αρχιδιών.
Μεγάλη η χάρη του.


==============================

Γεννήθηκε και ο Χριστός στην Ειδομένη.
   
Δεν υπάρχει άλλη παρομοίωση που μπορεί να γίνει με κυνηγημένο παιδί προσφύγων. Ένα πράγμα που συναντάται συχνά και πάλι αυτό τον καιρό είναι οι ψευδοχριστιανοί. Άνθρωποι που από τη μια μεριά κάνουν σταυρούς, λιβανίζουν κι ανάβουν καντήλια επικεντρώνοντας στο λατρευτικό σκέλος της πίστης (σώζωντας την ψυχή για το θεαθήναι το λέω εγώ), αλλά ταυτόχρονα απωθούν και "ξεχνούν" την ουσία αυτών στα οποία πιστεύουν, που είναι το κύρηγμα του Ιησού και το εμβληματικό "Αγαπάτε Αλλήλους", που ούτε εξαιρέσεις ορίζει, ούτε και έχει αστερίσκους. Και στρέφονται με πρωτοφανή οργή και μίσος κατά των προσφύγων.
 
Τους προτρέπω να διαβάσουν αυτό το εδάφιο από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Ο Ιησούς λέει στους μαθητές του πως "ήμουν ξένος και δεν με δεχθήκατε". Εκείνοι τον ρωτούν με αφέλεια: "Πότε σε είδαμε ξένο και δεν σε βοηθήσαμε, Κύριε;". Κι εκείνος τους απαντά, κλείνοντας σε μια φράση όλο το νόημα της Χριστιανικής πίστης: "Κάθε φορά που είδατε έναν 'ελάχιστο' αδελφό μας και δεν τον βοηθήσατε, είναι σαν να το κάνατε σε μένα".
 
Αυτά ήταν τα λόγια του:
 
"Eπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες: κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων: ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον".
 
Τέλος, το Ευαγγέλιο -όπως και όλα τα θρησκευτικά βιβλία- δεν είναι εκκλησιαστικά αντικείμενα που πρέπει να τα ασπαζόμαστε και τα προσκυνάμε. Είναι βίβλια και όπως κάθε βιβλίο περιέχουν γνώση, καλή, κακή, κι ενίοτε φανταστική. Και η γνώση είναι δύναμη. Οι μόνοι που ιστορικά επιθυμούσαν την άγνοια πάνω από τη γνώση, ήταν και αυτοί που έκαιγαν τα βιβλία.


==============================

Του Αγρίου Νικόλαου σήμερα, μεγάλη η χάρη του.

(στην εικόνα "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΗΝΤΡΙΒΗ ΤΑ ΙΔΟΛΑ", μονή Εσφιγμένου, Αγ.Όρος)

Στο συναξάρι του γράφει: καθώς οι δαίμονες που κατοικούσαν μέσα στα αγάλματα, έβλεπαν τον άγιο να πλησιάζει, μέσα στον πανικό τους εγκατέλειπαν τα αγάλματα, συντρίβοντας τα σε χίλια κομμάτια. Υποτίθεται πως ο ναός γκρεμίστηκε από την προσευχή του.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σύμφωνα με τον Μέγα Συναξαριστή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας (τόμ. ΙΒ΄, Δεκεμβρίου ς΄, σελ. 207-229) ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο "άγιος" που κάθε Τετάρτη και Παρασκευή ως βρέφος δεν θήλαζε (το βρέφος είχε επίγνωση και νήστευε το γάλα δήλαδη).

Δείτε το περίφημο κόμικ από τις εκδόσεις ΛΥΔΙΑ με τα κατορθώματα του "αγίου":
http://radiobacter.blogspot.gr/2010/09/httptoksipnitiri_08.html

Δείτε για περισσότερα:
http://eineken.pblogs.gr/2011/12/toy-agrioy-nikolaoy-shmera-tromara-mas.html
http://erinya-hellenica.blogspot.gr/2007/12/blog-post.html


==============================

Αγαπάτε αλλήλους==============================

+ ΔΙΑΜΕΛΙCΟΝ +


==============================

Θρησκευτικά Γ' Λυκείου, Ελλάδα έτος 2015 μετά Χριστόν εποχή.


==============================

Αντί για τους καθιερωμένους (αντι)βίους "αγίων" σήμερα που είναι του Άη-Μήτσου, κάτι λίγο διαφορετικό. Στο San Francisco υπάρχει μια χριστιανική εκκλησία στην οποία εορτάζεται ως Άγιος ο John Coltrane (διάσημος αμερικάνος σαξοφωνίστας και συνθέτης της τζαζ). Οι στίχοι του χρησιμοποιούνται ως προσευχές. Η πρώτη σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πως από τον Elvis και τον Cash μέχρι τον Bon Jovi, όλοι χρησιμοποίησαν το θεολογικό στοιχείο στη μουσική τους, άλλοι λίγο άλλοι πολλοί, άλλοι αυτούσιο κι άλλοι επικριτικά. Μπορεί κάποιος να ακούσει π.χ. τις γνωστές ψαλμωδίες και ύμνους προς τον Θεό από αυτά τα τραγούδια, μπορεί όμως να δει και την αμφισβήτηση όπως το "Γιατί ο Θεός δε βλέπει τα φτωχά παιδάκια στα γκέτο", ή τους στρατιώτες στον πόλεμο, ή γενικά την αδικία στην κοινωνία, κ.ο.κ. Αυτές είναι αναφορές με καθαρά κοινωνικές προεκτάσεις, που χρησιμοποιούν ξεκάθαρα το θεολογικό στοιχείο και την πίστη σε κάτι ανώτερο -άρα και καλύτερο, πιο αγνό, δίκαιο, ηθικό- ώστε να τονίσουν τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να βοηθήσει ο καθένας μας να λυθούν, χωρίς Θεό. Εν τέλει, αποσκοπούν να μας δείξουν πως εμείς είμαστε ο Θεός που ψάχνουμε να βρούμε και μπορούμε να γίνουμε "μικροί Θεοί", τίμιοι, ειλικρινείς και δίκαιοι, ώστε να βελτιωθούμε και να βελτιώσουμε. Παρόλαυτά, στην Ελλάδα βγαίνουν ακόμα οι εικόνες του Άη-Μήτσου του δρακοφονιά και της Santa Barbara για προσκύνημα, γιατί αλλιώς δε γεμίζει το παγκάρι. Στην ανάγκη, αγιοποιούμε και κανένα αναλφάβητο μισότρελο καλόγερο που έλεγε πως "θα πάρουμε τη Πόλη χύνοντας 3 ωκεανούς τούρκικο αίμα" ώστε να μπαλατζάρει η μπίζνα όταν είναι low season. Εν τέλει όμως υπάρχει πάντα και ο άλλος δρόμος, ακόμα και σε απαρχαιωμένες ιδεολογίες χιλιετιών, όπως η Θρησκεία.==============================

Christian logic.


==============================

Τα'λεγε ο Γέροντας...


==============================

Ήρθαν τα Σημάδια των Καιρών να εκπληρώσουν μια προφητεία του Γέροντα Παστίτσιου...


==============================

Την αγιοσύνη μη τη κλαις, χρυσοπλήρωσέ την.
Η συνταγή της επιτυχίας:
-Διαλέγουμε ένα μουρλόγερο που ζει απομονωμένος (όσο πιο μουρλός τόσο το καλύτερο).
-Μαζεύουμε τις μπαρούφες του σε ένα βιβλίο και βάζουμε απ'έξω τον τίτλο "Προφητείες".
-Πείθουμε τον κόσμο πως όλα αυτά κάποτε θα γίνουν (ειδικά τα πιο ρατσιστικά και μισανθρωπικά).
-Η Εκκλησία βλέπει την αποδοχή της φασιστοποιημένης κοινωνίας και τον αγιοποιεί.
-Φτιάχνουμε μοναστήρια, εικόνες, κλπ όλα στο όνομά του από φόρους πιστών και απίστων.
-Βάζουμε και το θαυματουργό στοιχείο μέσα, κυρίως με κάποιο παιδάκι που γιατρεύτηκε (δυστυχώς δε το θυμάται γιατί ήταν πολύ μικρό) ή κάποια ζαλισμένη γριά που τη μια πονάει εδώ την άλλη εκεί (το εδώ το γιάτρεψε ο άγιος το εκεί θα το γιατρέψει αύριο).
-Τοποθετούμε παγκάρια γιατί κακά τα ψέμματα και οι άγιοι έχουν ανάγκες, δύσκολες εποχές.
-Εγένετο Αγιοσύνη.


==============================

Από αύριο αγιασμό με ξίδι.


==============================

Ναι αλλά τον Καμμένο τον ρώτησαν?


==============================

Μη λείψει κανείς.


==============================

Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
Πάνω από 500.000 προσκύνησαν τη Santa Barbara και ίσως ο αριθμός να έφτασε και το 1.000.000 όλο το Μάη.
550.000 εικόνες τυπώθηκαν και εξαντλήθηκαν.
Αν άφησε από 1 ευρώ το λιγότερο ο καθένας, είναι 1.000.000 ευρώ αφορολόγητα για την Εκκλησία Α.Ε., μιλώντας για τα ελάχιστα νούμερα.
Μερικά νούμερα να έχουμε κατά νου την επόμενη φορά που κάποιος θα φωνάζει λέγοντας πως "δε μπορούμε να ταΐζουμε ή να φτιάχνουμε υποδομές για αδέσποτα ζώα, ή πρόσφυγες, ή άστεγους, ή άπορους, κλπ"==============================

With a touch of my healing hand I send St. Parthenios to cure the land
https://www.youtube.com/watch?v=WhWarlEMvS8


==============================

Εντωμεταξύ, κάπου στη Βίβλο...


==============================

Μπορεί το 2045 μ.Χ. να τις αναγνωρίσει και ως ανθρώπινα όντα. #Vothrodoxy_reloaded


==============================

29 Μαΐου σήμερα γιορτάζει η Αγία Υπομονή, Πολιούχος του ΣΥΡΙΖΑ.


==============================

Φοβάσαι το Διάβολο και φτιάχνεις ένα Θεό, φοβάσαι τον "ξένο" και φτιάχνεις τον εθνικισμό.


==============================

Ελληνοβοθρόδοξοι χριστιανοταλιμπάν εναντίον ισλαμοταλιμπάν. Religulous.==============================

Το απόλυτο event της χρονιάς.


==============================

God, please.


==============================

Γιατί μπαμπά?


==============================

+ ΕCΚΑCΟΝ +


==============================

+ ΜΝΗΜΟΝΕΥCΟΝ +


==============================

The future is now.


==============================

Θρησκόπληκτοι.


==============================

Ο Χριστός σταυρώθηκε για να μη σε τιμωρήσει ο Θεός για κάτι που ήξερε πως θα κάνεις.  #Vothrodox_Logic


==============================

Religion & Science


==============================

Μόνο Αγάπη.


==============================

Ο Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ) με παρέα την Παύλος-Barbie Γλυφάδας που καταπατά δημόσια γη και χτίζει αυθαίρετα νεκροταφεία.


==============================

"Άγιο Φως" και άλλα παραμύθια...


==============================

Choose wisely...


==============================

The Battle rages on.


==============================

Πασχαλινά θαύματα και άλλες ιστορίες.


==============================

Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα πάνω σε μνημεία.


==============================

+ΜΑΣΤΙΓΩCΟΝ+


==============================

Δε σε SONY τίποτα.


==============================

Meanwhile in the Orthodox Republic of Grekistan...


==============================

Ελλάδα σημαίνει Βοθροδοξία, μπόχα, σαπίλα και σηψαιμία.


==============================

Ο Ανθελληνόσαυρος αναρωτιέται.
"Και τι θα πάθω τώρα που με αφόρισαν;" ρώτησε ο Λασκαράτος
-Να, το κορμί σου δε θα λιώσει ποτέ .
Αλλά ο... αφορεσμένος, αν και με δύο ήδη αφορισμούς στην τσέπη, ατάραχος, ρωτάει:
"Τουλάχιστον αφόρισαν και τα παπούτσια μου για να μη λιώσουν οι σόλες μου;"


==============================

Κομμάτι κομμάτι περιμένουμε τον Άγιο LEGO.


==============================

Άλλη μια μέρα της γυναίκας πέρασε στη θρησκόπληκτη χαβούζα των κάτω Βλακανίων.


==============================

Θρησκευτικός φανατισμός. Το τέλος του Πολιτισμού.


==============================

Pope go home. Από τις πιο ιστορικές στιγμές του Έθνους.
https://www.youtube.com/watch?v=y3JmGAPe6H0


==============================

Άγιος ο Γέροντας και το εμπόριο παίρνει πλέον Βιβλικές διαστάσεις.


==============================

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ:
ΦΟΝΙΑΣ-ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ-ΣΥΝΩΜΟΤΗΣ
Ο Μέγας και Άγιος τής 18ης Ιανουαρίου   «Ουκούν ει μήτε άνθρωπος απλώς μήτε μάγος μήτε δαίμων τις εστίν ο Σωτήρ, αλλά και την παρά ποιηταίς υπόνοιαν και δαιμόνων φαντασίαν και ελλήνων σοφίαν τη εαυτού θειότητι κατήργησε και επεσκίασε.» (Άγιος Αθανάσιος, «Κατά Ελλήνων», κεφ.48, παρ. 9).

  Ο Αθανάσιος, Άγιος και Μέγας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γεννήθηκε το 295 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου πιθανότατα από ελληνικής καταγωγής γονείς. Από πολύ μικρή ηλικία κατηχήθηκε στον Χριστιανισμό ξεχνώντας ολοκληρωτικά την καταγωγή του. Κατά την εφηβεία του μαθήτευσε δίπλα στον φανατικό ασκητή άγιο Αντώνιο τον Μέγα, στην έρημο της Ερυθραίας. Ο δάσκαλός του πέθανε στην έρημο μέσα σε ένα ξεροπήγαδο προσευχόμενος στον Γιαχβέ.

     Ο Αντώνιος, κατά την περίοδο που ασκήτευε, δεν άλλαξε ποτέ κανένα ένδυμα, δεν έπλυνε ποτέ το σώμα του και τρεφόταν μέρα παρά μέρα με ένα ξερό παξιμάδι. Γυναίκα δεν γνώρισε ποτέ. (Εγκυκλοπαίδεια «Ήλιος», λήμμα «Άγιος Αντώνιος»). Τα οράματά του με μεταφυσικά όντα και η κατά φαντασίαν μάχη του με τον ίδιο τον Διάβολο ήταν οι πνευματικές καθημερινές του ενασχολήσεις. Με τις παράλογες και σχιζοφρενικές αυτές διδαχές γαλουχήθηκε ο χαρακτήρας του αγίου Αθανασίου, ενός απ΄ τους πλέον φανατικούς ανθρώπους της Ιστορίας.

      Κατά την περίοδο του 4ου μ.Χ. αιώνος στην επικράτεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν σε εξέλιξη ένας ανελέητος διωγμός εναντίον των Ελλήνων, που καθοδηγείτο από χριστιανούς. Την ίδια εποχή κορυφώνονταν και οι αλληλοσφαγές μεταξύ των διαφόρων χριστιανικών αιρέσεων. Τα σχίσματα πλήθαιναν, καθώς και ο αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος αναμεταξύ τους για το ποιό δόγμα θα επικρατούσε ως επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

     Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία τριάντα τριών περίπου ετών ο Αθανάσιος ανέλαβε τον πατριαρχικό θρόνο της Αλεξάνδρειας. Ήταν μικρόσωμος και φιλάσθενος, αλλά τρομερά δραστήριος και πανούργος. Σύμφωνα με όλους τους υποστηρικτές του, αλλά και τους μη, μέθοδοί του ήταν οι κολακείες, οι δωροδοκίες, οι πλαστογραφίες, οι συκοφαντίες, η βία ενάντια στους εχθρούς του, οι πυρπολήσεις ναών και οι δολοφονίες. Απ΄ την Αλεξάνδρεια ο Αθανάσιος εκδιώχθηκε πέντε φορές μέσα σε μία χρονική περίοδο 18 ετών. Ο Γερμανός ιστορικός και πρώην ιερέας Καρλ Χάιν Ντέσνερ στο έργο του «Η εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού» λέει για τον Αθανάσιο: «Υπήρξε ένας απ΄ τους σκληρότερους και πιο αδίστακτους εκκλησιαστικούς δημαγωγούς» (σελ. 475).

Επίορκοι «έκλεψαν» την πατριαρχεία υπέρ του Αθανασίου

  Η εκλογή του στο αξίωμα του πατριάρχη έγινε με τον πλέον σκοτεινό και αμφιλεγόμενο τρόπο, αφού απ΄ τους πενήντα τέσσερις εκλέκτορες αρχιμανδρίτες τον χειροτόνησαν μόνον οι επτά, που παρεμπιπτόντως ήταν και επίορκοι: «Ταύτα μεν Απολλινάριος γράφει περί Αθανασίου, οι δε από της Αρείου αιρέσεως λέγουσιν ως Αλεξάνδρου (προηγούμενος πατριάρχης) τελευτήσαντος εκοινώνουν αλλήλοις οι τα Αλεξάνδρου και Μελιτίου φρονούντες, συνελθόντες τε εκ Θηβαΐδος και της άλλης Αιγύπτου πεντήκοντα και τέσσαρες επίσκοποι ενωμότως συνέθεντο κοινή ψήφω αιρείσθαι τον οφείλοντα την Αλεξανδρέων εκκλησίαν επιτροπεύειν· επιορκίσαντας δε επτά τινας των επισκόπων παρά την πάντων γνώμην κλέψαι του Αθανασίου χειροτονίαν και δια τούτο πολλούς του λαού και των ανά την Αίγυπτον κληρικών αποφυγείν την προς αυτόν κοινωνίαν» (Σωζομενός, «Εκκλησιαστική Ιστορία», βιβλίο 2, κεφ. 17, 4). Η παράνομη και σκανδαλώδης αυτή εκλογή του δημιούργησε μεγάλες αναταραχές. Πιστοί του Αθανασίου προέβησαν σε ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις και δολοφονίες εναντίον όσων αμφισβητούσαν τον ποιμένα τους. Η δράση του αγίου επικεντρώθηκε κυρίως εναντίον των Αρειανιστών και των Μελιτιανών χριστιανών. Εκ παραλλήλου κι άλλες αιρέσεις μπήκαν δυναμικά στον αιματηρό χριστιανικό εμφύλιο για την μοιρασιά της πίτας, όπως οι Απολλιναριστές, οι Μασσαλιανοί, οι Νοβατιανοί, οι Ιακωβίτες κ.α.

Δολοφόνησε επίσκοπο και βίασε γυναίκα

     Το 335 μ.Χ. είχαν συσσωρευτεί πολλές κατηγορίες εναντίον του πατριάρχη Αθανασίου. Οι κύριες ήταν: Για υπερβολική φορολογία, που είχε επιβάλλει στην επαρχία της Αλεξάνδρειας, για βίαιες ενέργειες αυτού και των πιστών του εναντίον πολλών εκ των εχθρών του ακόμα και μέσα σε εκκλησίες, για την κρυφή βοήθεια σε πολιτικούς αντιπάλους τού αυτοκράτορα και για την παρεμπόδιση της αποστολής σιταριού απ΄ το λιμάνι της πόλης, που κατευθυνόταν προς τους φτωχούς.

     Οι κατηγορίες αυτές τον οδήγησαν στην καθαίρεσή του απ΄ τον ίδιο τον ορθόδοξο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μέγα, με έγγραφο που έστειλε στην σύνοδο της Τύρου. Όμως, ο Αθανάσιος παραποίησε το έγγραφο αυτό δύο φορές, αναδημοσιεύοντας την επιστολή με ψεύτικα λόγια του Κωνσταντίνου, που έλεγαν δήθεν, ότι ο Αθανάσιος συκοφαντήθηκε. Οι κατηγορίες για βία και επιθέσεις πλήθαιναν, όπως ότι διέταξε τον ιερέα Μακάριο να επιτεθεί εναντίον του Αρειανιστή ιερέα Ισχύρα, ότι ο ίδιος ο Αθανάσιος είχε δολοφονήσει τον επίσκοπο Αρσένιο κι ότι ο άγιος είχε διαφθείρει κάποια γυναίκα. Με όλα αυτά ο Αθανάσιος εξορίστηκε στα Τρέβηρα της Γαλατίας για δύο χρόνια. Οι απολογητές του λένε, ότι όλα αυτά ήταν συκοφαντίες και πίσω τους βρίσκονταν οι Αρειανιστές και οι Μελιτιανοί.

     Οι αιρέσεις των Αρειανιστών και των Μελιτιανών πρέσβευαν, ότι ο Χριστός ήταν θνητός άνθρωπος, κάτι το οποίο οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί πολέμησαν μετά μανίας. Ο Αθανάσιος τους βρίζει σε κάθε έργο του αποκαλώντας τους «δυσεβεστάτους», «υποκριτές», «μανιακούς», «μοχθηρούς», «απατεώνες», τον δε αρχηγό του Αρειανισμού Άρειο, «βλάσφημο», «παρανοϊκό», «πρόδρομο του Αντιχρίστου» κ.ά..

Ποιός «έχυσε τα έντερα» του πατριάρχη στην τουαλέτα;

  Έτσι καλλιεργήθηκε το ανάλογο κλίμα και το 336 μ.Χ., την εποχή της πρώτης εξορίας του αγίου Αθανασίου, ο Άρειος δολοφονείται με άγριο τρόπο. Η δολοφονία έγινε στην Κωνσταντινούπολη κατά την διάρκεια διαλείμματος κοινής συλλειτουργίας του Αρείου με ορθοδόξους με μαφιόζικο τρόπο: «Ήσαν δε τότε πατριάρχαι εις μεν την Κωνσταντινούπολιν Αλέξανδρος, εις δε την Αντιόχειαν Ευστάθιος και εις τα Ιεροσόλυμα Μάξιμος. Εις την Αλεξάνδρειαν ουδείς εχειροτονήθη εξωρισμένου του Αγίου Αθανασίου. Τούτων ούτως εχόντων, πεισθείς ο βασιλεύς υπό του Ευσεβίου και των λοιπών, διέταξε τον πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως Αλέξανδρον, όπως συλλειτουργήση απροφασίστως μετά του Αρείου η άλλως να παραιτηθή του θρόνου. Ιδών ο Αλέξανδρος ότι και τα δύο δεινά είναι, έστρεψε την ελπίδα αυτού πάσαν προς τον Θεόν και παρεκάλει αυτόν να κάμη την εκδίκησιν.

     » Ότε δε έφθασεν η ωρισμένη ημέρα, την οποίαν καθώρισεν ο βασιλεύς, μεταβάς ο Άρειος προς εκπλήρωσιν της σωματικής του ανάγκης, παρευθύς –ω της δικαίας κρίσεως του Θεού!– εχύθησαν τα εντόσθιά του υποκάτω αυτού και έλαβεν την αξίαν τιμωρίαν ο θεομάχος, απολαύσας το αιώνιον πυρ, το ητοιμασμένον τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού» («Μέγας Συναξαριστής», Ιανουαρίου ΙΗ , σελ. 419).

     Και ο Αθανάσιος επιβεβαιώνει την δολοφονία: «…και ως αντιπεμπούσης της δίκης το ξύλον εν αυτώ την ιδίαν κοιλίαν έπληξε και αντί του θρόνου τη πληγή τα ίδια εξήνεγκεν έντερα και μάλλον ο θρόνος εκείνου το ζην απέσπασεν η αυτός απεσπάσθη παρ΄ εκείνου· εξεχύθη γουν, ως γέγραπται κατά τον Ιούδαν, τοις σπλάγχνοις και καταπεσών εβαστάχθη και μετά μία ημέραν απώλετο» (Άγιος Αθανάσιος, «Προς τους απανταχού μοναχούς περί των γεγενημένων παρά των Αρειανών», κεφ. 57, παρ. 3-4).

     Βεβαίως, ούτε ο ίδιος ο Γιαχβέ, αλλά ούτε και η «δικαία κρίση» του ξεκοίλιασαν τον Άρειο, αλλά οι φανατικοί ορθόδοξοι αντίπαλοί του. Ως δολοφόνος κατηγορήθηκε απ΄ τους Αρειανιστές ο ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Παύλος. Άλλωστε ο,τιδήποτε διαφοροποιείται απ΄ το δόγμα τους αποτελεί γι΄ αυτούς έργο του Σατανά. Εδώ επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά και στην πράξη η γνωστή ρήση του τυφλού θρησκευτικού φανατισμού: «Ορθοδοξία ή θάνατος». Η δολοφονία αυτή έρριξε κι άλλο λάδι στην φωτιά, που είχε ήδη ανάψει μεταξύ όλων των παρατάξεων και θρησκειών: «Υπό γαρ τούδε του εμφυλίου των χριστιανών πολέμου συνεχείς εγίγνοντο κατά την πόλιν στάσεις, πολλοί τε εκ των γιγνομένων συντριβέντες απώλοντο» (Σωκράτης, «Εκκλησιαστική Ιστορία», βιβλίο 2, κεφ.12, παρ.17-20).

Ο Μέγας Αθανάσιος πέρασε χρόνια στην έρημο υπηρετώντας τον άγιο Αντώνιο, ο οποίος τον υποστήριξε αργότερα στην πολεμική του κατά του Αρείου. Στην εικόνα φαίνονται να πατούν και οι δύο μαζί τον Άρειο. (Το ύφασμα, που κρατούν, είναι -σύμφωνα με την παράδοση- αυτό που φορούσε ο άγιος Παύλος, προτού «αναχωρήσει για τον Παράδεισο).»

  Η δυναμική επιστροφή του Αθανάσιου στην Αλεξάνδρεια σημαδεύτηκε από αιματηρά επεισόδια με την προσπάθεια των ορθοδόξων να επανέλθουν στην εξουσία: «Παντού μετά την προπαγανδιστική του περιοδεία (του Αθανασίου) ανέβηκαν στους θρόνους αντιεπίσκοποι, προκλήθηκε διχόνοια και προέκυψαν νέες διασπάσεις. Γιατί με τους νέους αντιεπισκόπους δημιουργούνταν διαρκώς αναταραχές και οδομαχίες, με αποτέλεσμα τα λιθόστρωτα να καλύπτονται από εκατοντάδες πτώματα» (Καρλ Χάιν Ντέσνερ, «Η εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού», σελ. 487).

     Πιστός ιδεολογικός υποστηρικτής του στην μάχη εναντίον όλων ήταν ο δάσκαλός του, άγιος Αντώνιος, θαυματοποιός και αντιαρειανιστής, που τότε ζούσε ασκητεύοντας σε πηγάδια της ερήμου. Και επειδή η διαμονή σε ξεροπήγαδα υπήρξε μόδα της εποχής, ο Αθανάσιος κατέφυγε εκεί για έξι χρόνια, για να γλυτώσει από τους διώκτες του Αρειανιστές: «Και ο μεν Αθανάσιος έβλεπεν εαυτόν εις μεγάλην στεναχωρίαν και φυγών εκρύβη εις εν ξηροπήγαδον, εκείνοι δε ζητήσαντες και μη ευρόντες αυτόν έγραψαν δευτέραν καθαίρεσιν κατ΄ αυτού… Έμεινε λοιπόν κεκρυμμένος εις τον λάκκον εκείνον ο Μέγας Αθανάσιος έτη εξ» («Συναξαριστής», Τόμος Ιανουαρίου, σελ. 422).

Ιερέας Παύλος: Η «μαύρη χειρ» του Αθανασίου

     Ακολούθησε η δεύτερη εξορία του αγίου απ΄ το 339 έως το 346 μ.Χ., που έγινε επί του Αρειανιστή αυτοκράτορα Κωνστάντιου απ΄ την Σύνοδο της Αντιοχείας και διήρκεσε επτάμισυ έτη. Η εξορία του αποτέλεσε ακόμη μία φορά πυροδότηση της βίας και των οδομαχιών στην πολύπαθη Αλεξάνδρεια: «Οι αστυνομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις, οι εξορίες, οι θάνατοι στην πυρά και οι εκτελέσεις δεν έπαιρναν τέλος, ενώ ο Αθανάσιος υποστήριζε μονίμως, πως είχε την ομόφωνη υποστήριξη του λαού της Αλεξανδρείας, αν και ίσχυε μάλλον το αντίθετο» («Η εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού», σελ.488).

     Ας δούμε όμως, πως περιγράφει και ένας ορθόδοξος υποστηρικτής του Αθανασίου τον μαινόμενο εμφύλιο των χριστιανών: «Άλλοι δε ξιφών πληγάς επεδείκνυντο, άλλοι λιμόν υπομεμενηκέναι παρ΄ αυτών απωδύροντο και ταύτα ουχ οι τυχόντες εμαρτύρουν άνθρωποι, αλλ΄ εκκλησίαι όλαι ήσαν υπέρ ων οι απαντήσαντες και πρεσβεύοντες εδίδασκον, στρατιώτας ξιφήρεις, όχλους μετά ροπάλων, δικαστών απειλάς, πλαστών γραμμάτων υποβολάς, προς τούτοις παρθένων γυμνώσεις, εμπρησμούς εκκλησιών, φυλακάς κατά των συλλειτουργών και ταύτα πάντα δι΄ ουδέν έτερον η δια την δυσώνυμον αίρεσιν των Αρειομανιτών» (Θεοδώρητος «Εκκλησιαστική Ιστορία», κεφ. 105 παρ. 6-17).

     Το 342 μ.Χ. ο στρατηγός του ιππικού Ερμογένης ανέλαβε να αποκαταστήσει την τάξη και να θέσει τέλος στον εμφύλιο εκκλησιαστικό πόλεμο ύστερα από διαταγή του Κωνστάντιου. Ο Ερμογένης, ύστερα από παγίδα, που του είχε στήσει το πλήθος των φανατικών ορθοδόξων, εγκλωβίζεται μέσα στο σπίτι του και καίγεται ζωντανός: «Ως δε επέκειτο ο Ερμογένης δια στρατιωτικής χειρός απελάσαι τον Παύλον, παροξυνθέν τότε το πλήθος οία εν τοις τοιούτοις φιλεί γίγνεσθαι, αλογωτέρας εποιείτο κατ΄ αυτού τας ορμάς και εμπίπρησι μεν αυτού την οικίαν, αυτόν δε σύραντες απέκτειναν» (Σωκράτης, «Εκκλησιαστική Ιστορία», βιβλίο 2, κεφ. 13, παρ. 9-13).

     Ως εγκέφαλος της πράξης καταδείχθηκε ο ορθόδοξος ιερέας Παύλος, ο δολοφόνος του Αρείου. Ο Παύλος εξορίζεται στην περιοχή της Μικρής Αρμενίας, όπου αρκετά χρόνια αργότερα θα στραγγαλιστεί με την σειρά του από Αρειανιστές. Πίσω απ΄ αυτόν βρισκόταν για άλλη μία φορά ο εγκέφαλος του όλου εγχειρήματος Αθανάσιος.

     Την ίδια εποχή δρομολογείται για πρώτη φορά το μετέπειτα σχίσμα των εκκλησιών απ΄ τον εξόριστο στα Τρέβηρα Αθανάσιο, που έχει πείσει τους καθολικούς και τον αυτοκράτορα της Δύσης Κώνσταντα να αντιταχθούν στον Κωνστάντιο και στους Αρειανιστές. Εκεί συνομότησε με τον εξόριστο Παύλο, πείθοντας τον αυτοκράτορα και αδελφό του Κωστάντιου, Κώνστα, να τους στείλει πίσω στην Αλεξάνδρεια υπό την προστασία του. Ουσιαστικά ο Αθανάσιος προσπαθούσε να πείσει τον Κώνσταντα να ξεκινήσει την αναπροσάρτηση της Ανατολικής Αυτοκρατορίας στην Ρώμη μέσω πολέμου.

  Ο Κωνστάντιος φοβούμενος τον εμφύλιο πόλεμο ζήτησε την επιστροφή του Αθανασίου στην Αντιόχεια, όπου τον υποδέχθηκε ο ίδιος με δάφνες καταστρέφοντας όλα τα έγγραφα, που τον ενοχοποιούσαν. Με την επιστροφή του αγίου στην Αλεξάνδρεια και χωρίς χρονοτριβές στήθηκαν οι διορισμοί δικών του επισκόπων και οι βίαιοι διωγμοί των αντιπάλων του. Ο Αθανάσιος έστησε και μία μικρή Εκκλησιαστική Σύνοδο στην Ιερουσαλήμ, που αποκατέστησε την φήμη και την δόξα του.

Οδομαχίες, πυρές, βεβηλώσεις και δολοφονίες

  Η τρίτη εξορία του έγινε από το 356 έως το 362 μ.Χ. πάλι από τον Κωνστάντιο. Το 357 μ.Χ. έγραψε ένα έργο προς τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο, την «Απολογίαν προς τον βασιλέα Κωνστάντιον», όπου κολακεύει υπερβολικά τον Αρειανιστή αυτοκράτορα, αποκαλώντας τον «θεοφιλέστατον», «δίκαιον» ζητώντας την συγγνώμη του: «Συγχώρησον ειπόντι μοι ταύτα, φιλανθρωπότατε Αύγουστε, και πολλήν μοι συγγνώμην δος» (παρ. 3), ενώ το 358 μ.Χ. στο «Προς τους απανταχού μοναχούς περί των γεγενημένων παρά των Αρειανών επί Κωνσταντίου» εξαπολύει λεκτική επίθεση εναντίον του.

     Οι απόψεις του για τον Κωνστάντιο αλλά και για πολλούς άλλους μεταβάλλονταν αρκετές φορές ανάλογα με την περίσταση. Την ίδια περίοδο οι πράξεις βίας, οι οδομαχίες, οι βεβηλώσεις, οι πυρές και οι καταστροφές επεκτάθηκαν γρήγορα σε όλη την ανατολική επικράτεια της αυτοκρατορίας. Αντιόχεια, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Ανδριανούπολη, Γάζα και πολλές άλλες πόλεις αλληλοσπαράσσονταν.

     Ο Κωνστάντιος, για να σταματήσει τον ανεξέλεγκτο εμφύλιο, έλαβε σκληρά μέτρα. Την νύχτα της 9ης Φεβρουαρίου του 356 μ.Χ. ο Αθανάσιος ιερουργούσε σε αγρυπνία στο ναό του αγίου Θεωνά. Τότε 5.000 στρατιώτες κύκλωσαν την εκκλησία, για να συλλάβουν τον Αθανάσιο: «Μερισθέν δε το πλήθος εις δύο μέρη και των μεν θελόντων τον Γρηγόριον, των δε τον Μέγαν Αθανάσιον, σύγχυσις μεγάλη εγένετο. Βλέπων δε ο στρατηγός Συριανός, ότι κινδυνεύει να γίνη εμφύλιος πόλεμος, και ότι έκαυσαν ένα ναό, του Διονυσίου καλούμενον, εσκέφθη να φονεύση τον Αθανάσιον, δια να παύση η σύγχυσις» («Συναξαριστής», Τόμος Ιανουαρίου, σελ. 423). Παρά την αιματηρή μάχη που ακολούθησε, ο άγιος κατάφερε να φυγαδευτεί από τους κληρικούς του. Ο πρόωρος θάνατος του Κωνστάντιου τον έφερε και πάλι πίσω στην Αλεξάνδρεια. Το 358 μ.Χ. δολοφονείται από καθολικούς και ορθοδόξους ο Αρειανιστής πατριάρχης Αλεξανδρείας Γεώργιος.

     Η τέταρτη εξορία του Αθανασίου κράτησε ενάμισυ χρόνο και έγινε το 362 μ.Χ. επί Ιουλιανού του «Παραβάτη», επειδή συνέχιζε να είναι ο αρχηγός των ταραχών και επειδή κατηχούσε και βάπτιζε μετά βίας Ελληνίδες γυναίκες στο Χριστιανισμό. Ο Ιουλιανός έστειλε στην Αλεξάνδρεια ένα στρατηγό του με 200 άνδρες, να συλλάβουν τον ταραχοποιό Αθανάσιο. Όμως εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και έμεινε κρυμμένος στο σπίτι ενός χριστιανού της Αλεξάνδρειας μέχρι και τον θάνατο του Ιουλιανού. Μετά την δολοφονία του αυτοκράτορα από τον στρατιώτη του άγιο Μερκούριο και την στέψη του ορθόδοξου αυτοκράτορα Ιοβιανού, ο Αθανάσιος επέστρεψε το 363 μ.Χ. πίσω στα καθήκοντά του και στον θρόνο του.

     Η επιστροφή του έφερε ξανά πόλεμο και συμπλοκές με κινητοποιήσεις του Στρατού. Πολλοί αιρετικοί επίσκοποι διαπομπεύτηκαν η εξορίστηκαν. Η πέμπτη εξορία του έγινε το 365 μ.Χ. για έξι μήνες επί του Αρειανιστή αυτοκράτορα Ουάλεντος. Ο Ουάλης κινήθηκε εναντίον του θεωρώντας τον υπαίτιο των ταραχών. Το φανατικό πλήθος, που καθοδηγούσε ο Αθανάσιος, στασίασε και πάλι. Ο άγιος απειλούσε τον αυτοκράτορα με αιματηρό εμφύλιο. Ο Ουάλης φοβούμενος τον Αθανάσιο και θέλοντας να ομαλοποιήσει τις ταραχές σταμάτησε και την δίωξη του πανίσχυρου πατριάρχη. Ο Αθανάσιος πέθανε στις 2 Μαΐου 373 μ.Χ.. Τα γεγονότα που χαρακτηρίζουν τον συνολικό τυχοδιωκτικό του βίο είναι πραγματικά ατελείωτα και θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες, για να τα στοιχειοθετήσουμε.

Το μίσος του Αγίου Αθανασίου κατά των ελλήνων

     Ο Αθανάσιος στα γραπτά του επιτίθεται κατά πάντων μη ορθοδόξων και ειδικά κατά των ελλήνων: «Ταύτας δε και τας τοιαύτας της ειδωλομανίας ευρέσεις άνωθεν και προ πολλού προεδίδασκεν η γραφή λέγουσα. Αρχή πορνείας επίνοια ειδώλων, εύρεσις δε αυτών φθορά ζωής· ούτε γαρ ην απ΄ αρχής, ούτε εις τον αιώνα έσται, κενοδοξία γαρ ανθρώπων ήλθεν εις τον κόσμον, και δια τούτο σύντομον αυτών (των ελλήνων) τέλος επενοήθη» (Αθανάσιος, «Κατά Ελλήνων», κεφ. 11, 1-6).

     Επίσης «Είθε δε και οι των τοιούτων ψευδοθεών κήρυκες και μάντεις (οι έλληνες), ποιηταί λέγω και συγγραφείς, απλώς θεούς αυτούς είναι γεγραφήκεσαν. Αλλά μη και τας πράξεις αυτών προς έλεγχον αθεότητος και αισχροποιού πολιτείας αναγεγραφήκεσαν; ηδύναντο γαρ και μόνω τω της θεότητος ονόματι την αλήθειαν υφαρπάσαι, μάλλον δε τους πολλούς από της αληθείας πλανήσαι, νυν δε έρωτας και ασελγείας διηγούμενοι του Διος και παιδοφθορίας των άλλων και ζηλοτυπίας προς ηδονήν των θηλειών και φόβους και δειλίας και τας άλλας κακίας, ουδέν άλλο η εαυτούς ελέγχουσιν, ότι ου μόνον ου περί θεών διηγούνται, αλλά ουδέ περί ανθρώπων, περί δε αισχρών και του καλού μακράν όντων μυθολογούσιν» (κεφ. 15, 12-22).

    Επίθετα και φράσεις εναντίον των ελλήνων εξακοντίζονται σε όλα τα έργα του όπως «βλάσφημοι», «τρελλοί», «ψεύτες», «δουλοπρεπείς», «άθεοι», «πρέπει να εξοντωθούν», «θα καούν στην Κόλαση», «αποτρόπαιοι δαίμονες» κ.ά.: «…εξιλεούσθαι ους έλληνες καλούσιν αποτροπαίους δαίμονας» (Σωζομενός, «Εκκλησιαστική Ιστορία», βιβλίο 5, κεφ. 5, παρ. 1).

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

     - «Τοιούτοι θεοί εις αυτούς ο Έρως και η Αφροδίτη της Πάφου, εις την Κρήτην ο περιβόητος εκεί Ζευς, και ο εν Αρκαδία Ερμής... ημείς έχομεν ένα παράδειγμα εναντίον πάσης ειδωλολατρίας, ότι δηλαδή οι άνθρωποι την εφεύρον όχι δι΄ άλλο τίποτε αλλά δια τα πάθη εκείνων που την έπλασαν, όπως και η σοφία του Θεού προ πολλού εμαρτύρησε λέγουσα “Αρχή της πορνείας η επινόησις των ειδώλων”.» (Σοφ. Σολ. 14,12: 9,15-10.) (Από το έργο του «Κατά Ελλήνων», έκδοση «Έργα Απολογητικά», εποπτεία του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Παν. Χρήστου, μτφρ. του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Στέργιου Σάκκου.)

    - «...οι λεγόμενοι φιλόσοφοι και επιστήμονες των ειδωλολατρών, όταν μεν κατηγορούνται, δεν αρνούνται ότι οι παρουσιαζόμενοι ως θεοί είναι μορφαί και τύποι ανθρώπων και κτηνών, όταν δε απολογούνται, λέγουν ότι έχουν τα ομοιώματα, δια να τους απαντά το θείον δια μέσου αυτών και να τους εμφανίζεται –διότι, λέγουν, δεν είναι δυνατόν αλλιώς να γνωρίσουν τον ίδιον τον αόρατον, παρά μόνον με τα τοιαύτα αγάλματα και τας τελετάς. Εκείνοι δε που είναι ακόμη φιλοσοφώτεροι απ΄ αυτούς και νομίζουν ότι λέγουν περισσότερον βαθυστόχαστα πράγματα, ισχυρίζονται ότι τα ομοιώματα κατεσκευάσθησαν και εζωγραφήθησαν, δια να επικαλούνται δι΄ αυτών και να εμφανίζωνται θείοι άγγελοι και θείαι δυνάμεις, ώστε εμφανιζόμενοι δια μέσου αυτών να τους διδάσκουν την γνώσιν του Θεού. Και λέγουν, ότι αυτά είναι δια τους ανθρώπους ένα είδος γραμμάτων, τα οποία διαβάζοντες οι άνθρωποι δύνανται να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τον Θεόν, δια της εμφανίσεως των θείων αγγέλων που γίνεται δια μέσου αυτών. Αυτά βέβαια εκείνοι έτσι τα μυθολογούν, διότι ασφαλώς δεν θεολογούν, μη γένοιτο.» («Κατά Ελλήνων», 19, 5-20.)

    - «Και το αξιοθαύμαστον, καθώς λέγουν αυτοί που ιστορούν, είναι το εξής· ότι, ενώ οι Πελασγοί έμαθαν τα ονόματα των θεών από τους Αιγυπτίους, δεν γνωρίζουν αυτοί τους θεούς που λατρεύονται εις την Αίγυπτον και λατρεύουν άλλους θεούς διαφορετικούς από τους θεούς εκείνων. Και είναι τελείως διαφορετική η θεωρία και η θρησκεία των εθνικών, οι οποίοι κατελήφθησαν από την μανίαν των ειδώλων, και δεν συναντώνται τα αυτά εις τους αυτούς.» («Κατά Ελλήνων», 23.)

     Την επίθεση κατά της ελληνικής φιλοσοφίας συνεχίζει ο Αθανάσιος και στο απολογητικό έργο του «Περί Ενανθρωπήσεως»:

     - «Οι φιλόσοφοι των ελλήνων έγραψαν πολλά με αληθοφάνειαν και τέχνην· επαρουσίασαν λοιπόν κάτι τόσον μέγα όσον ο σταυρός του Χριστού; Διότι μέχρι του θανάτου των τα σοφίσματά των είχον την αληθοφάνειαν, αλλά και όσα εθεωρούσαν, όταν ήσαν ζώντες, ότι έχουν ισχύν, ήσαν αντικείμενα ανταγωνισμού μεταξύ των, και εφιλονείκουν μεταξύ των δια την θεωρίαν των. Και το παραδοξότατον είναι, ότι, ενώ ο Λόγος του Θεού εδίδαξε με πτωχοτέρας λέξεις, επεσκίασε τους περιφήμους σοφιστάς και κατήργησε τας διδασκαλίας εκείνων και προσήλωσεν όλους πλησίον του και εγέμισε τας εκκλησίας αυτού. Και το αξιοθαύμαστον είναι, ότι με την κάθοδόν του ως ανθρώπου εις τον θάνατον κατήργησε τα μεγάλα λόγια των σοφών περί των ειδώλων. Ποίου αλήθεια ο θάνατός ποτε εξεδίωξε δαίμονας;» (50, 5-15.)

     - «Των ελλήνων η σοφία μεμώραται». («Περί ενσαρκώσεως του λόγου», κεφ. 46, τμ. 4, γρ. 3).

    - «Πάντα ψευσάμενοι έλληνες». («Περί ενσαρκώσεως του λόγου», κεφ. 50, τμ. 6, γρ. 2).

     - «Την ελληνικήν αφροσύνην». («Τρεις λόγοι κατ΄ Αρειανών», τομ. 26, σελ. 177, γρ. 16).

    - «Των ελλήνων αγνωσίαν». («Τρεις λόγοι κατ΄ Αρειανών», τομ. 26, σελ. 673, γρ. 24).

     Περισσότερες ιερές ύβρεις κατά των ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο: Τα υβριστικά κατά των ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας.
 
  Ο βίος του αγίου Αθανασίου ακολουθεί την πεπατημένη γραμμή της Ορθοδοξίας, που πρεσβεύει, ότι όσο πιο φανατικός, μισαλλόδοξος, αιμοβόρος και βίαιος είναι κάποιος ιερέας ή πιστός της, τότε αγιοποιείται. Αρκεί βέβαια να υποστηρίζει με οποιοδήποτε τρόπο τα εξουσιαστικά συμφέροντα της Εκκλησίας. Ο Άγιος και Μέγας Αθανάσιος εορτάζεται στις 18 Ιανουαρίου κάθε έτους μαζί με τον Κύριλλο Αλεξανδρείας, τον εγκέφαλο της κατακρεούργησης της φιλοσόφου Υπατίας.

Πηγή: freeinquiry


===========================

ΤΑ'ΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ-ΑΓΙΟΣ-ΟΣΙΟΣ-ΜΑΡΤΥΡΑΣ-ΑΣΚΗΤΗΣ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ...


===

Larger than Life.


===

Plot twist.


===

Best wishes.


===

X-mas is cancelled and so is New Years Eve.


===

Μια προς μια, οι φοβερές και τρομερές προφητείες του Γέροντα εκπληρώνονται.


===

Vothrodoxy Reloaded.


===

So let it be written, so let it be done.


===

Meanwhile at Greek schools...


===

Θρησκευτική λογική.
Εκεί που η γιόγκα είναι κατακριτέα, ενώ το να προσκυνάς κόκκαλα, να σέρνεσαι στα 4 και να ντύνεσαι σε κάτι μεταξύ μεσαιωνικού ιεροεξεταστή και βυζαντινής μουρλόγριας είναι αποδεκτό.


===

The one true God.


===

Christian Logic


===

Η Αθεΐα είναι ο Δρόμος για τον Αντιθεϊσμό και την Αντιθρησκεία.


===

NEW WORLD ORDER is coming.
===

Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι Μεσαίωνας θα'ναι.


===

Εφραίμ. Ένας γέροντας που θα μπορούσε να υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και την Αριζόνα.


===

Χριστοπιστία. Ένα κόμμα που θα μπορούσε να υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και την Αριζόνα.


===

Ο Μέγας Άγιος και Οσιομάρτυρ της σελίδος μας.


===

Welcome to Hell.


===

Τι να την κάνεις τη ζωή, όταν έχεις τη μετά θάνατον ζωή?===

Και εις τους αιώνας των αιώνων...


===

"Να σας ζήσει".


===

Άρης ο Θεός του Πολέμου και μπούρδες... Άγιος Μηνάς ρε άπιστοι.

"Ι. Κ. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΣΤΗ ΒΙΓΛΑ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ -- ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΟ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ ΤΟ 1942"


===

Άγιο δε τον έκαναν, αλλά το σπίτι του θεωρείται "ιστορικός τόπος".
Μόνο στο Ελλαδιστάν.


===

Είσαι Χριστιανός, γκρινιάζεις για Ισλάμ, έχεις στη θρησκεία σου τον απόστολο Παύλο.


===

Όλη η Βοθροδοξία in a nutshell.


===

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά.
(φώτο από 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών)


===

Μετά την Παναγιά Μερέντα και την Παναγιά Γοργόνα νόμιζες πως τα'δες όλα, αλλά όχι.===

Οι πληροφορίες που έχουμε για τον dude είναι: "Παπα-Ηλίας από Μενίδι, κυκλοφορεί πάντα με τη γουρούνα του και άμα του κάνει μαλακίες κανένας οδηγός τους κατεβάζει καντήλια."


===

Όλα τα προφήτεψε ο Γέροντας...
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/mentventef_apo_tis_7_aygoustoy_ksekina_to_empargko_twn_ellhnikwn_proiontwn.2962754.html


===

Πίσω από όλα κρύβεται ο Αντίχριστος.
Για όσους δε γνωρίζουν το Δημήτριο Σωτηρόπουλο, κλικ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=lcbAnz8bdxo


===

Μια Παναγιά για κάθε περίπτωση.
Εδώ η Παναγιά η Γοργόνα, στη Σκάλα Συκαμινιάς στη Λέσβο.


===

Μοντέρνα Εκκλησιαστική Τέχνη


===

Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=b5KaiP784Qw
Το σχόλιο...
Βίντεο από το κανάλι του σχολίου: https://www.youtube.com/watch?v=cEEu0U0YrmY
(Απορούν και οι Ζουλού)


===

Ελληνορθόδοξα διλήμματα.


===

Από τη διαμαρτυρία-αγρυπνία κατά του Gay Pride. Ελλάδα 1.014 μ.Χ.
From the protests against Gay Pride. Greece 1.014 A.D.


===

Meanwhile in the Orthodox Republic of Bananaland...


===

"Αγιορείτικο Βήμα" εκεί που δίνουν συνεντεύξεις επιφανή πολιτικά πρόσωπα (Κασιδιάρης, Δούρου, κλπ)===
Priesthood and Fascisthood.Checkmate Christians.

Meanwhile in Agrinio, Greece.

Thy Kingdom Come, Thy Slipper Be Done.
Meanwhile in the Orthodox Republic of Greece...

Meanwhile in Cyprus...The Coming of the Anthellenator is also referred to as "The Second Coming", "Judgement Day" or even as "The Apocalypse".
They don't really pray about us.
Nobody messes with ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ / ELDER PASTITSIOS.

Toys of the NEW WORLD ORDER.

Meanwhile in #Chios, #Greece...
Christianism: 2.000 years of spreading ''Love''
Meanwhile @ Timberland factory...
God has a special list of ten things he does not want you to do. And if you do any of these ten things, he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time!

But He loves you!Scumbag God.Meanwhile in #greek orthodox elementary school...
Scumbag God.

Κούλα μ'ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Θεός...
Meanwhile in Hipsterusalem...


Meanwhile in the #orthodox republic of #Greece...
@ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=536168863098722
Words of Wisdom.

2 σχόλια:

  1. Τελικά η δική σας θέση ποια είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Far from me to defend the catholic (or any) church, however the statement that the Council of Trent debated if women have souls is a myth. There was one question by one bishop in the council of Macon (in 528 that is 1000 years before Trent) as to the latin word "homo" and wether it extends to women. The council answered yes and that was the end of the affair. How this was associated with Trent, is a mystery. If you want to point out misogynistic examples there are plenty: 1 Corinthians 14:33-35 states: "As in all the churches of the holy one, women should keep silent in the churches, for they are not allowed to speak, but should be subordinate even as the law says. If they want to learn anything, they should ask their husbands at home. For it is improper for a woman to speak in the church."

    ΑπάντησηΔιαγραφή